Berita Terkini Sukabumi

Minggu, 01 April 2018

Sidang Paripurna Istimewa DPRD Sukabumi, Ketua KNPI Kota Sukabumi Sambutan Dalam Bahasa Sunda Sambut Milangkala Kotsi ke-104


TatarSukabumi.ID - Sambut Hari Jadi Kota Sukabumi ke -104, Ketua DPD Komite Nasional Pemuda Indonesia (KNPI) Kota Sukabumi Melan Maulana mengungkapkan apresiasinya yang mendalam, Minggu [1/4/2018].

Dalam pidatonya di Sidang Paripurna Istimewa DPRD Kota Sukabumi dalam rangka menyambut HUT Kota Sukabumi, seperti dikutip TatarSukabumi.ID Melan Maulana mengungkapkan sambutannya dalam Bahasa Sunda.

BACA JUGA : Kang Aher Hadiri HUT Kota Sukabumi ke-104

Dina dinteun anu pinuh ku kabagjaan ieu, sim kuring salaku pribadi tur asmana pupuhu DPD KNPI Kota Sukabumi ngahaturkeun wilujeung milangkala Kota Sukabumi ka-104 taun 2018 ka walikota Sukabumi miwah ka sakumna jajaran pingpinan daerah sarta masyarakat kota sukabumi.

Hareupan urang sarerea, pangeling-eling ieu janteun pamecut pikeun pamarentah katut sakumna masyarakat kota sukabumi dina ngawujudkeun visi kota sukabumi nyaeta 'Ngawujudkeun Kota Sukabumi salaku puseur layanan kualitas dina widang atikan, kasehatan sarta pardagangan di Jawa Barat ieu dumasar kana iman jeung takwa.

Simkuring sakumaha nu kauninga sadaya parantos ti beh ditu keneh Kota Sukabumi kawentar kamana-mana ku kasaean tina palayanan publikna, sarta hawana anu matak seger.

BACA JUGA : Mantan Wanita Nomor Satu Sukabumi, Molly Menilai Pilkada dan Pilwalkot Sukabumi 2018 Cukup Miris

Ku urang Walanda mah dina taun 1914, ngajadikeun kota sukabumi minangka Burgerlijk Bestuur kalayan status Gemeente, alesan nana nyaeta yen di Kota Sukabumi ieu loba nganjrek urang Walanda jeung Eropa nu migaduh pakebonan-pakebonan nu aya di daerah Sukabumi Beulah kidul nu kudu dibere pangurusan jeung palayanan nu istimewa.malahan kusabab kitu oge, sukabumi teh jadi tempat lahirna Nederlansch Indische Kinologi Vereeninging tanggal 17 Maret 1922 jeung diakui di dunia internasional harita keneh, anu tahun 1982 di sahkeun ku menteri kehakiman diganti namina jadi Peekin (Perkumpulan Kinologi Indonesia) neupi ka ayeuna. Nu matak jadi salah sahiji kabanggaan oge kanggo masyarakat Kota Sukabumi.

Pikeun masalah prestasi, Kota Sukabumi teu kedah di mangmangkeun deui, sagudang prestasi atos kantos diraih, ti ngawitan Provinsi dugi ka Nasional. Teu tanggung – tanggung hamper sadaya widang tos kahontal, boh diwidang atikan, kasehatan, transportasi, ekonomi sarta manajemen anggaran.

Luyu sinareng visi Kota Sukabumi, nonoman Sukabumi mangrupakeun hareupan bangsa. Ayana sangkan bisa ngajalankeun dina widang pendidikan, kasehatan sarta pardagangan, pulitik tumuwuhna dina sakabeh sector kanggo kamajuan Kota Sukabumi jeung bangsa sakabehna.

BACA JUGA : KNPI Goes To Pasantren Dialog Kebangsaan Pemuda dan Santri

Dina milangkala Kota SUkabumi ka-104 ieu, para nonoman kudu mere kontribusi kanggo ngawal pangwangunan wewengkon. Intina, nonoman kudu aub dina usaha pangwangunan. Najan kitu ayeuna, eksekutif sarta legislatif di wewengkon masih kirang ngalibetkeun nonoman dina pangwangunan, padahal, nonoman teh aktor pangwangunan utama.


Dina mangsa anu bakal dating, bapa ibu anu kiwari nyeupeung amanat legislatif atanapi pamarentah, kudu ngarahkeun langsung nonoman bisa aub dina proses pangwangunan. Kusabab nonoman masih peryogi bimbingan tur pangawasan.

Antukna, eta para nonoman anu ngagabung dina wadah Komite Nasional Pemuda Indonesia gaduh kagiatan positif di internal tur partnership jeung dua liana. Pikeun kalangan internal contona dina mere wawasan kana kabangsaan pikeun para nonoman. Asal, nonoman mibanda hiji pamahaman jeung cinta ka bangsa sarta nagara. Ku kituna bisa jadi generasi nu unggul di tengah pesatna tekhnologi  jeung informasi.

BACA JUGA : Marwan Hamami : Jangan Mewarisi Abu Sumpah Pemuda, Tapi Warisilah Api Sumpah Pemuda

Nonoman, contona, kudu bisa ngabales tantangan dina palaksanaan Asean Economic Community atau Masyarakat Ekonomi Asean, Dimana nonoman bisa jadi pamaen ekonomi anu siap anclub. Ku alatan eta, pamuda tong ngan jadi objek hungkul atawa tamu di imahna sorangan. Tapi nonoman kudu janteun subjek atanapi aktor ekonomi na.

Ku alatan eta, KNPI nyobian nyorong peran nonoman dina bentuk latihan kewirausahaan migawe bareng kalayan otoritas local utamana focus dina isu kapamudaan, sangkan ngalahirkeun pangusaha ngora unggul tur ekonomi kreatif, sahingga nalika MEA diharapkeun aranjeuna bersaing jeung salamet dina pardagangan bebas.

Ngemut kana penting jeung strategisna rencana pangwangunan Kota Sukabumi, ku kitu na dina kasempatan ieu sim kuring umajak ka sakumna masarakat katut para stakeholder di kota sukabumi pikeun paheuyeuk-heuyeuk masihan kontribusina pikeun nyukseskeun program pangwangunan Sukabumi luyu jeung peranna sewang-sewang, teu aya deui tujuan nu sanes iwal ti pikeun ngawujudkeun kasajahteraan masarakat Kota Sukabumi dina umumna.

BACA JUGA : 95 Persen Warga Sukabumi Telah Memiliki Kartu Indonesia Sehat

Ti saprak ayeuna urang kudu geus ngamimitian nyiapkeun hiji masarakat kota anu sehat, anu lahir tina modal intelektual jeung kaimanan, salaku sarat mutlak pikeun ngahasilkeun generasi anu miboga kualitas hade, miboga prestasi,  siap nyanghareupan tantangan jeung parobahan jaman.

Kiwari mangsana, Kota Sukabumi tandang, nyiapkeun iklim anu bisa nanjeurkeun Sukabumi kahareupna, nepi ka jaga di mana wae, jeung saha wae di sakuliah alam dunya, urang bakal wani, teuneung, ludeng, jeung reueus ngagorowok satarik-tarikna "Aing Urang Sukabumi-Jawa Barat".

Sakitu rupina anu tiasa didugikeun dina ieu kasempatan, mugia Allah SWT salawasna nangtayungan, maparin rahmat sarta karunia ka urang sadaya. Amin YRA.
“Wilujeung Milangkala Kota Sukabumi ka-104”. (*)

Reporter : Dian Syahputra Pasi